Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات مدیره انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، گفت: طرح ۸ ساله دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی با امضای سه وزیر در انتظار اقدام معاونت آموزشی وزارت بهداشت است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، پرهام پارسانژاد اظهار کرد: وزارت بهداشت متولی همه رشته‌های علوم پزشکی است و بی‌توجهی به رشته‌های بالینی غیرپزشکی از قبیل فیزیوتراپی که هر روزه در حال خدمت رسانی به شهروندان هستند، تهدید سلامت مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متاسفانه در وزارت بهداشت بی‌توجهی به ارتقاء حرفه‌ای درمانگران غیر پزشک، دفاع از حقوق پزشکان تلقی می‌شود و مسئولان وزارت بهداشت همواره نگران هستند که با توسعه این رشته‌ها از سوی جامعه پزشکان مورد نقد واقع شوند. این درحالی است که فیزیوتراپیست برای ارائه خدمات بهتر و با کیفیت‌تر به مردم، باید به جایگاه حرفه‌ای که در دنیای امروز برای او تعریف شده است دست یابد و از دانش روز رشته خود بهره‌مند شود.

پارسانژاد ادامه داد: وقتی می‌بینیم در کشورهای توسعه یافته، سیاستگزاران سلامت فیزیوتراپیست‌ها را تشویق به ارتقای مدرک تحصیلی می‌کنند و حتی برای این امر ضرب الاجل تعیین می‌کنند، مقاومت وزارت بهداشت در برابر اجرای فراگیر طرح دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی بعد از گذشت ۸ سال از تصویب آن چه مفهومی دارد. طرحی که در سال ۸۸ مصوبه گرفت و وزیر وقت و دو وزیر پس از آن هم در سال‌های بعد دستور اجرای آن را صادر کردند، حتی یک دوره هم به صورت محدود در دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرا شد، ولی تداوم نیافت و مجددا متوقف شد.

وی گفت: این سنگ اندازی هیچ توجیه علمی و منطقی ندارد و تنها نشان دهنده دغدغه معاونت آموزشی نسبت به انتقادات بخش سطحی نگری از پزشکان است که بنا دارند درمانگران غیر پزشک در حد یک تکنسین باقی بمانند، حتی اگر نظام سلامت جهانی برای آنها نقش جدید و موثرتری را تعریف کرده باشد.

پارسانژاد اظهار کرد: طی سال‌های اخیر این سیاست بی توجهی و نادیده گرفتن ارتقاء و پیشرفت حرفه‌ای فیزیوتراپیست‌ها، سبب تشویش اذهان دانش آموختگان جوان این رشته شده و مهاجرت به کشورهای منطقه از جمله پاکستان و لبنان، تحمیل هزینه‌های هنگفت به خانواده‌ها برای ادامه تحصیل فرزندانشان در دانشگاه‌های معتبر ایالات متحده و استرالیا و روی آوردن به دوره‌های آنلاین و غیرحضوری به رغم غیرقابل ارزشیابی بودن آنها را در پی داشته است.

وی افزود: جامعه فیزیوتراپی ایران به رغم این همه بی‌مهری، همچنان باور دارد که راه پیشرفت، توسعه و ارتقای این حرفه از تعامل با معاونت آموزشی وزارت بهداشت می‌گذرد و معتقد است که مشکلات جامعه پزشکی کشور باید درون این مجموعه حل و فصل شود و تجمع در مقابل وزارتخانه و مجلس و پیگیری این مطالبات و حقوق نادیده گرفته شده از طریق مراجع حقوقی و قضائی را راهکار شایسته این قشر فرهیخته نمی‌داند.

عضو هیات مدیره انجمن علمی فیزیوتراپی ایران تاکید کرد: امیدواریم همانطور که انجمن و بورد فیزیوتراپی ایران و فیزیوتراپیست‌های کشور با صبر و متانت و احترام به قانون و طی کردن مراحل اداری و سازمانی، پیگیر اجرای فراگیر این طرح ملی هستند، معاونت آموزشی نیز ما را از توجه و عنایت خود ناامید نکرده و با نگاهی برابر به همه رشته‌های علوم پزشکی، در راه بالا بردن سطح کیفیت خدمات درمانی در کشور گام بردارد.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۴۷۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب در دانشگاه فنی و حرفه ای حذف شد

حسن کی‌پور، معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره ساماندهی رشته های این دانشگاه گفت: تعدادی رشته های جدید راه اندازی شده و بیش از ۱۰۰ رشته درسی بدون داوطلب حذف شده است.

وی با بیان اینکه تمام رشته ها باید پیوست شغلی داشته باشند تا بتوانیم آن رشته ها راه اندازری کنیم افزود: مراکز و واحدهای دانشگاه فنی و حرفه ای برای راه اندازی رشته های جدید علاوه براینکه باید دانشجوی هنرستانی و فضای آموزشی و هیات علمی به اندازه کافی داشته باشند باید رشته ای را که تقاضا می کنند دارای پیوست شغلی باشد. همچنین باید از امکانات کارگاهی هم برخوردار باشند.

معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای مهمترین چالش در بحث آموزش مهارتی را بروزرسانی امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی عنوان کرد و گفت: امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی باید جدید شود و دانشگاه در این زمینه کمی دچار مشکل است ولی تمام عوامل دانشگاه فنی و حرفه ای با همه امکانات تلاش بی وقفه ای دارند تا این بار سنگین را به جلو ببرند.

وی درباره اینکه چه تعداد کمبود هیات علمی و کارمند در دانشگاه فنی و حرفه ای وجود دارد گفت: در حال حاضر حداقل یک هزار عضو هیات علمی نیاز داریم، برنامه دانشگاه این است که یک تعدادی از این اساتید را از دانشگاه پیام نور و دانشگاه های دیگر که داوطلب می شوند تامین کند چون مشکل استخدام ندارند و می توانیم جابه جا کنیم و به دنبال مجوز استخدام عضو هیات علمی نیز هستیم.

کد خبر 6100085

دیگر خبرها

  • امضای یک میلیارد دلار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • دانشگاه فنی و حرفه ای بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب را حذف کرد
  • بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب در دانشگاه فنی و حرفه ای حذف شد
  • بورسیه دستیاران تخصصی پزشکی برای ارائه خدمت در رشته‌های مورد نیاز
  • امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم
  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • طب ایرانی می تواند در پیشگیری و درمان چاره ساز باشد
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند