Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزشی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با بیان اینکه بازار داغ اشتغال رشته‌های علوم تجربی باعث شده است که دانشجویان کمتری رشته‌های علوم پایه و فنی و مهندسی را انتخاب کنند، گفت: سطح کمی و کیفی دانشجویان ورودی رشته‌های علوم پایه و فنی و مهندسی پایین آمده است.

علی اشرفی زاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا درباره وضعیت رشته‌های علوم پایه اظهار کرد: مسئله ای که در خصوص انتخاب رشته وجود دارد این است که داوطلبان به آینده شغلی رشته‌ها نگاه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از گزینه‌های مهم اشتغال برای کسانی که در رشته‌های علوم پایه تحصیل می‌کنند آموزگاری است. اما با توجه به وجود مجموعه بزرگی همچون دانشگاه فرهنگیان، آموزش و پروش بیشتر اصرار دارد که نیروهایش را از آنجا جذب کند. این باعث می‌شود که جاذبه تحصیل در رشته‌های علوم پایه در دانشکده‌های دیگر کم شود، چون فرصت شغلی کمتری برای آنان وجود دارد.

وی ادامه داد: البته رشته ‌های علوم پایه برای کسانی که به علم علاقه دارند همیشه جاذبه داشته و خواهد داشت. علت انتخاب این رشته‌ها برای داوطلبان، به نوعی شبیه به رشته‌های هنری است. با اینکه در حال حاضر بازار هنر کساد است  و اکثر والدین به فرزندانشان توصیه می‌کنند پزشکی بخوانند تا پولدار شوند، اما کسی که به هنرعلاقه‌مند است با وجود همه این مسائل به دنبال آن می‌رود.

معاون آموزشی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی افزود: در رشته‌های علوم پایه نیز تعدادی از داوطلبان از همین دسته‌اند، در المپیادها شرکت می کنند و رتبه می‌آورند، آن‌ها استعداد ذاتی دارند و در هر شرایطی این رشته‌ها را انتخاب می‌کنند، حتی  دانشجویانی وجود دارند که به خاطر علاقه‌شان از رشته‌های فنی مهندسی تغییر رشته می‌دهند و علوم پایه را انتخاب می‌کنند.

اشرفی‌زاده درباره برنامه‌های این دانشگاه جهت ارتقای وضعیت رشته‌های علوم پایه گفت: یکی از کارهایی که در این راستا در دانشگاه انجام دادیم این بود که رشته‌های "کهاد"، یا همان رشته‌های دوم را برای دانشجویان تعریف کردیم تا آنها بتوانند با گذارندن واحد های کمی مدرک دوم بگیرند. مثلا فردی که دانشجوی رشته مهندسی مواد است، می‌تواند کهاد رشته فیزیک را هم بگیرد.

وی در ادامه افزود: الان موضوعی در دنیا رایج شده و آن این است که مرزهای بین رشته‌ای برداشته می‌شود، می‌گویند خیلی معنا ندارد کسانی که فیزیک، ریاضی، مکانیک یا برق می‌خوانند را از هم جدا کنیم و بهتر است این‌ها با هم ترکیب شود تا چیز بهتری از آب در بیاید، در نتیجه این اقدام، فرصت‌های شغلی برای افراد زیاد می‌شودو در استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان برای آن‌ها فرصت شغلی به وجود می‌آید.

معاون آموزشی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی یادآور شد: در حال حاضر در شرایط گذرایی هستیم، یعنی داریم از یک شکل کلاسیک به شکل جدیدتری حرکت می‌کنیم من امیدوارم در آینده بازار شغلی رشته‌های علوم پایه بهتر شود.

اشرفی‌زاده با بیان اینکه وضعیت رشته‌های علوم پایه از شاخص‌های پیشرفت کشورها است، تاکید کرد: کشورهایی که سرمایه‌گذاری بیشتری در این زمینه می‌کنند، پیشرفته‌تر اند. اینکه آزمایشگاه خوب و امکانات نداشته باشیم و از جوانانی که ایده دارند حمایت نکنیم ضعف ما را نشان می‌دهد و متاسفانه ما در این زمینه ضعیفیم.

وی ادامه داد: اگر عاقلانه به آینده فکر کنیم، باید علوم پایه را تقویت کنیم. اگر ما در رشته‌های فنی و مهندسی هم‌توانسته‌ایم کار فنی انجام دهیم ریشه آن درعلوم پایه است. علم و دانش پایه تکنولوژی فناوری است.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی یادآور شد: اما واقعیت این است که در حال حاضر ورودی‌های رشته‌های علوم پایه رتبه‌های پایین‌تری دارند و به جز معدود افراد با استعدادی  که به خاطر علاقه شخصی این رشته‌ها را انتخاب می‌کنند، سطح علمی دانشجویانی که وارد این رشته‌ها می‌شوند پایین آمده است.

رایزنی برای تاسیس آزمایشگاه مجازی

اشرفی زاده درباره برنامه‌های این دانشگاه برای توسعه رشته‌های علوم پایه گفت: همکاران جوان و با استعداد ما به دنبال توسعه تکنولوژی جدیدی به نام آزمایشگاه مجازی در دانشکده شیمی اند که دنیای جدیدی را پیش رو قرار می‌دهد.

وی درباره چیستی آزمایشگاه مجازی توضیح داد: یعنی کارهایی که قبلا در آزمایشگاه‌های کلاسیک شیمی با وسایلی همچون بشر و پیپت انجام می‌شد، در این نوع آزمایشگاه به صورت واقعیت های مجازی انجام می‌گیرد. این موضوع بسیار جدید و جذابی است که احتیاج به سرمایه‌گذاری اولیه دارد و از همکارانی که در این زمینه تخصص دارند دعوت کردیم برای انجام این کار پا پیش بگذارند و ما حمایتشان خواهیم کرد تا این بخش را توسعه دهیم. این مسئله ای است که هم می‌تواند دانشجویان خوبی را جذب کند و هم بین آنان نشاط ایجاد کند.

معاون آموزشی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در پایان یادآور شد: از این نوع آزمایشگاه‌ها می‌توان در آموزش‌های مقاطع دبیرستان و دبستان نیز استفاده کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام اشتغال رشته های علوم پایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۱۹۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ

سعید آزادیان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در چند سال گذشته در راستای پیاده سازی نظام حکمرانی آموزش عالی مأموریت گرا سیاست‌های توسعه‌ای را مبتنی بر حل مسائل و نزاعات منطقه‌ای، ملی و در برخی اوقات بین المللی گذاشته است.

وی ادامه داد: هرگونه گسترش در خصوص واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و توسعه رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر نگاه مأموریت گرای آمایش محور است که در چند سال قبل اتفاق افتاده و امسال هم در مقطع ارشد و دکتری با همین رویکرد ۲۴۰ رشته محل را در کل کشور، درون استان‌ها و بر اساس نگاه مأموریت گرا با هماهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و مصوبه شورای گسترش در واحدهای مرکز استان‌ها و واحدهای بزرگ‌تر ادغام کرده ایم.

رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: یک استاندارد برای پذیرش در مقطع ارشد و دکتری از طرف وزارت علوم وجود دارد که ما مبتنی بر همان استانداردهایی که وزارت علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرده است دانشجویان را پذیرش خواهیم کرد، در واقع هر اتفاقی که در سازمان سنجش وزارت علوم رخ بدهد، در دانشگاه آزاد اسلامی هم بر اساس ظرفیت‌هایی که وجود دارد اجرایی خواهد شد.

آزادیان با بیان اینکه قاعدتاً مجوز همه رشته محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در وزارت علوم صادر شده و مورد تأیید وزارت علوم است، گفت: در خصوص مقاطع ارشد و دکتری با توجه به تقاضایی که هر سال وجود دارد تعداد پذیرش یک مقدار متغیر است مثلاً در مقطع دکتری ۱۴ هزار نفر ظرفیت اسمی در سطح کشور وجود دارد اما اینکه این تعداد چقدر محقق بشود به انتخاب متقاضیان وابسته است که تا الان درگیر فرایند آن هستیم.

وی در پایان گفت: تعداد افرادی که به مصاحبه دعوت می‌شوند معمولاً به این بستگی دارد که چه تعداد افراد چه رشته محل را انتخاب می‌کنند و ما بر اساس یک تناسب بین رشته و ظرفیت و متقاضی افراد را به مصاحبه دعوت خواهیم کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • (تصاویر) تجمع دانشجویان خارجی دانشگاه‌ علوم پزشکی تهران
  • راه‌اندازی۶ دانشکده موضوعی جدید در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • وزیر علوم: دانشگاه‌های کم دانشجو ادغام می‌شوند
  • قوانین جدید استفاده دانشجویان از شبکه‌های مجازی اعلام شد
  • علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود
  • گرایش جوانان به رشته های علوم پایه و فنی مهندسی در حال کاهش است
  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • کمک از دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد/ انصراف از دانشگاه به دلیل رفتارهای زشت استاد
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • لزوم ایجاد آزمایشگاه استاندارد کنترل کیفی کالا در مرز باشماق