Web Analytics Made Easy - Statcounter

افکار عمومی جهان خواستار شفاف شدن نقش آزمایشگاه‌های بیولوژیک آمریکا در انتشار ویروس کرونا در جهان هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از رادیو بین المللی چین، سرگئی لاورف، وزیر امور خارجه روسیه در یک نشست خبری در مسکو گفت: آمریکا با شفاف سازی فعالیت آزمایشگاه های بیولوژیک نظامی در سراسر جهان مخالفت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر موجب ایجاد سؤالاتی در افکار عمومی می شود که در واقع چه اتفاقی رخ می دهد و چه اهدافی دنبال می شود.

لاوروف افزود: در مناطق مختلف جهان از جمله کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای آزمایشگاه‌های بیولوژیک تاسیس شده و این کشورها خواهان تهیه پروتکلی برای منع سلاحهای بیولوژیک هستند. فقط آمریکا مخالف این پروتکل است.

وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: آزمایشگاه‌های بیولوژیک آمریکایی که بیشترشان تحت حمایت پنتاگون ساخته شده است در امتداد مرزهای ما و در نزدیکی مرزهای چین واقع شده و معلوم نیست چه هدفی را دنبال می کنند.

لاوروف اهداف آمریکا در این پروژه را مخفی توصیف کرد و گفت که واشنگتن این آزمایشگاهها را در سراسر جهان، از جمله در منطقه سازمان همکاری شانگهای و محیط پسا شوروی ایجاد می کند.

وی همچنین خاطرنشان کرد که آمریکا نمی خواهد در فعالیتهای بیولوژیک نظامی خود بر روی کره زمین، شفاف سازی کند.

ماریا زاخارووا سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که آزمایشگاههای بیولوژیک آمریکا در خارج از این کشور ممکن است عوامل بیماری زای بسیار خطرناکی در جهان منتشر کنند.

ایالات متحده تحت عنوان کمک به کشورهای مشترک المنافع برای جلوگیری از تهدیدات زیست شناختی، شبکه ای از آزمایشگاههای بیولوژیکی نظامی در گرجستان، اوکراین، مولداوی، ارمنستان، جمهوری آذربایجان، ازبکستان، قزاقستان و سایر کشورهای اطراف روسیه برای محاصره روسیه، آزمایشهای انسانی و مجموعه ای از تحقیقات بیولوژیک در حوزه جهانی انجام داده، با توجه به تهدیدات ایالات متحده، روسیه به شدت نگران این پروژه است.

طبق برنامه فوق، پنتاگون تحت پوشش پیشگیری از تهدیدهای بیولوژیک، به شکار کارشناسان و فناوریهای تسلیحات بیولوژیکی اتحاد جماهیر شوروی سابق پرداخته و آنها را در کشورهای مشترک المنافع به روز و بازسازی کرده و یک آزمایشگاه بیولوژیک با محافظت سطح بالا ایجاد نموده است.

آمریکا در عین حال موفق به کسب نتایج تحقیقات بسیاری از اتحاد جماهیر شوروی سابق در زمینه سلاحهای بیولوژیک شده است. پنتاگون بیش از 2 میلیارد دلار در سال به این منظور اختصاص داده است. کارشناسان روس معتقدند که آزمایشگاه بیولوژیک ایالات متحده در کشورهای مشترک المنافع بخشی جدایی ناپذیر از جنگ بیولوژیک در سراسر روسیه است.

در گرجستان در سال 2011، آزمایشگاه مرجع بیولوژیک مرکزی با عملکرد محافظت از سه سطح در تفلیس، پایتخت گرجستان، توسط ریچارد لوگر، رئیس کمیته بین المللی سنای ایالات متحده و اندرو وبر، معاون وزیر دفاع سابق تأسیس شد و با سهم 150 میلیون دلار آمریکا از آژانس کاهش تهدیدات پنتاگون به بهره برداری رسید. این آزمایشگاه «آزمایشگاه لوگر» نامگذاری شد.

طبق توافقنامه گرجستان ایالات متحده، آزمایشگاه تحت کنترل مستقیم وزارت دفاع ایالات متحده بوده و دولت گرجستان حق نظارت بر آن ندارد. محققان بیولوژیک آمریکایی و سایر محققان غیرنظامی که در این مرکز کار می کنند از مصونیت دیپلماتیک برخوردارند و می توانند از مجراهای دیپلماتیک برای انتقال مواد بیولوژیک استفاده کنند.

در اوکراین، سازمان کاهش تهدید پنتاگون 170 میلیون دلار برای ساخت اولین آزمایشگاه بیولوژیک در 15 ژوئن 2010 در انستیتو ملنیکف برای مهار طاعون در اودسا و سپس در سال 2013 در کیف، وینیکا، گرنوپل، اوزگورود، دنپروپتروسک، سیمفروپل، خرسون، لوُف سرمایه گذاری کرد و بدین ترتیب 15 آزمایشگاه بیولوژیک تاسیس شد.

در آذربایجان پنتاگون برای ارتقاء شبکه آزمایشگاههای بیولوژیک حدود 170 میلیون دلار سرمایه گذاری کرده است. در سال 2013، این مرکز آزمایشگاه مرجع بیولوژیک مرکزی را در باکو ساخته و حدود 10 ایستگاه نظارت بیولوژیک در مناطق مختلف آذربایجان ساخته و ارتقاء داده است.

ابهام زیادی درباره فعالیت آزمایشگاه میکروبی ارتش آمریکا در ارتباط با شیوع ویروس کرونا وجود دارد و همین باعث شده تا مردم خواهان شفاف سازی فعالیت این آزمایشگاه شوند.

بر اساس این گزارش، نگرانیهای زیادی در مورد تحقیقات آزمایشگاه ارتش آمریکا روی ویروس کرونا وجود دارد.

پس از شیوع ویروس کرونا در چین و گسترش آن به بسیاری از کشورهای جهان، این گمان که این ویروس محصولی آزمایشگاهی است و ممکن است از آزمایشگاههای بیولوژیک آمریکا خارج شده باشد، به شدت تقویت شد.

به خصوص آنکه چند ماه قبل از شیوع ویروس کرونا در شهر ووهان چین، یک مرکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی ارتش آمریکا موسوم به «فورت دیتریک» در ایالت مریلند این کشور تعطیل شد که روزنامه نیویورک تایمز در پنجم اوت 2019 در گزارشی علت آنرا نگرانیهای بهداشتی و نشت مواد خطرناک اعلام کرد.

مرکز آزمایشگاهی فورت دیتریک در مریلند آنگونه که رسانه های آمریکایی می گویند، مرجعی برای تحقیقات بر روی ویروس های کشنده بوده است که زیر نظر ارتش این کشور اداره می شود.

فعالیت گسترده آزمایشگاههای ارتش آمریکا برروی برخی ویروسهای کشنده در سالهای اخیرموجب شده تا مسأله توجه بیشتر آمریکا به استفاده از سلاحهای بیولوژیک در مقابل رقبای بین المللی خود قوت بگیرد.

با توجه به شیوع ویروس کرونا در آمریکا و ابتلا و مرگ صدها نفر در این کشور، ظن تولید این ویروس در آزمایشگاههای ارتش این کشور شدت گرفته است.

این در حالی است که در سال 2008، دفتر پاسخگویی دولت آمریکا اذعان کرد به دلیل آزمایشهای پروژه 112 که در سال 1962 اجرا شده بود و سایر آزمایشها، دهها هزار غیرنظامی ممکن است در معرض عوامل بیولوژیک قرار گرفته باشند.

ارتش آمریکا منکر آلوده شدن افراد شده، اما آزمایشهای گرفته شده از آنها نشان داد که برخی از افراد سالها از بیماریهای عفونی رنج می برند.

در چنین شرایطی است که علاوه بر دولت چین، افکار عمومی بین المللی نیز خواستار شفاف شدن نقش آزمایشگاه های ارتش آمریکا در انتشار ویروس کرونا در جهان هستند.

گنگ شوانگ سخنگوی وزارت خارجه چین چندی پیش با اشاره به تأسیس آزمایشگاههای بیولوژیک آمریکا در کشورهای همسایه چین و روسیه گفت: آمریکا در برخی کشورهای عضو جماهیر شوروی پیشین چندین آزمایشگاه بیولوژیک تأسیس کرده اما درباره فعالیت، کاربرد و شاخصهای امنیتی ایمنی آنها شفاف سازی نمی کند که باعث نگرانی عمیق عموم مردم محلی و کشورهای منطقه شده است. طبق اطلاعات، برخی از مردم به شدت خواستار تعطیلی این آزمایشگاهها هستند. امیدواریم آمریکا با موضع مسؤولیت پذیر، نگرانی جامعه بین المللی و امنیت و سلامت عموم مردم را مد نظر قرار دهد و با اقدامات عملی، تردیدهای جامعه بین المللی را رفع کند.

منبع: دانا

کلیدواژه: آزمایشگاه های بیولوژیک بیولوژیک آمریکا آزمایشگاه بیولوژیک شیوع ویروس کرونا ویروس کرونا ایالات متحده ارتش آمریکا بین المللی شفاف سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۸۳۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت حج برای غزه

مقامات آمریکایی و دیگر کشورهای غربی به رغم اقدامات جنایتکارانه رژیم اشغالگر صهیونیستی در به خاک و خون کشیدن مردم بی‌دفاع غزه و همچنین آواره کردن بسیاری از ساکنان این منطقه، به حمایت‌های فزاینده خود از اسرائیل ادامه می‌دهند. حج امسال فرصتی است تا چهره واقعی آمریکا و متحدانش برای حجاج و مردم جهان افشا شود. 

به گزارش ایسنا،‌ محسن پاک‌آیین، کارشناس حوزه روابط بین‌الملل در یادداشتی در جام جم نوشت: در آستانه برگزاری مراسم پرشکوه حج قرار داریم. بدون تردید حج امسال با سال‌های گذشته تفاوت‌های فراوانی دارد به ویژه این‌که فضای حاکم بر مردم دنیا و جهان اسلام، مملو از حس همراهی و همبستگی با مردم مظلوم فلسطین و غزه است. در چنین شرایطی زائران خانه خدا باید از فرصت شایسته‌ای که در کنگره جهانی حج فراهم است، استفاده کنند و از زمان برگزاری این مراسم عبادی و همچنین فضای معنوی مکه و مدینه بهره ببرند و همه یک‌صدا فریاد مظلومیت مردم فلسطین را سردهند و جنایات و نسل‌کشی رژیم اسرائیل را محکوم کنند.

در کنار ارتباط و تعاملی که میان حجاج ایرانی و غیرایرانی در مراسم حج برقرار می‌شود، سرپرستان بعثه‌های کشورهای اسلامی در گفت‌وگوهای طرفینی و همچنین دیدارهای رسمی و غیررسمی به موضوع مقاومت مردم غزه بپردازند و ضمن محکوم کردن رژیم اشغالگر صهیونیستی و حامیانش، موضوع حمایت از حرکت فراگیر دانشجویی در حمایت از مردم فلسطین را دنبال کنند. واقعیت آن است که دامنه این جنبش نخبگانی در اعلام انزجار و تنفر از اقدامات رژیم صهیونیستی به تمام نقاط دنیا کشیده شده و این روند در آینده وسعت بیشتری پیدا خواهد کرد. 

نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که موضوع، حمایت از مظلوم است که مورد تاکید قرآن و اسلام قرار دارد و جامعه ایران و سایر ملت‌های آزاده دنیا برای دفاع از مظلومان منتظر کسی نخواهند ماند و به وظیفه خود در قبال مردم فلسطین عمل خواهند کرد. این نکته مورد تاکید رهبر انقلاب در دیدار مسئولان و کارگزاران حج و جمعی از زائران بیت‌ا...‌الحرام بوده و می‌تواند الگویی برای تمام دولت‌های اسلامی و اعضای سازمان همکاری اسلامی باشد تا جوامع مسلمان متحدتر از گذشته به صورت یکپارچه از مردم غزه حمایت کنند. این موضوع از آن جهت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که کابینه جنگ رژیم صهیونیستی مسأله حمله به رفح را تصویب کرد و در این مقطع لازم است که کشورهای اسلامی همسو با دیگر مردم مسلمان جهان تلاشی فزاینده را برای جلوگیری از اقدامات رژیم اشغالگر برای حمله به رفح به کار برند. 

تمام شواهد حاکی از آن است که آمریکا هدایتگر اصلی اسرائیل و شریک اصلی جنایات این رژیم است. مقامات آمریکایی و دیگر کشورهای غربی به رغم اقدامات جنایتکارانه رژیم اشغالگر صهیونیستی در به خاک و خون کشیدن مردم بی‌دفاع غزه و همچنین آواره کردن بسیاری از ساکنان این منطقه، به حمایت‌های فزاینده خود از اسرائیل ادامه می‌دهند. حج امسال فرصتی است تا چهره واقعی آمریکا و متحدانش برای حجاج و مردم جهان افشا شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشورهای غیردوست به رژه پیروزی در مسکو دعوت نشدند
  • جمع‌آوری واکسن آسترازنکا از سراسر جهان
  • استفاده کشورهای شیخ نشین خلیج فارس از کارت روسیه و چین/ دیگر خبری از ذبح گاوهای شیرده برای آمریکا نیست
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • تظاهرات دانشجویان حامی فلسطین در سراسر جهان
  • ادامه تظاهرات حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های سراسر جهان
  • تظاهرات حمایت از فلسطین که در دانشگاه‌های سراسر جهان ادامه دارد
  • فرصت حج برای غزه
  • ۵ نیروی هوایی برتر جهان در سال ۲۰۲۴؛ از تفنگداران دریایی آمریکا تا نیروی هوایی روسیه (+عکس)
  • روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر + تاریخچه، شعار و پوستر World Red Cross and Red Crescent Da