Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-09@09:00:39 GMT

۹ ماه پرخرج

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۵۱۹۸۳

۹ ماه پرخرج

 با توجه به این‌که بیمه اشخاص متفاوت است و برخی از بیمه‌های تکمیلی متفاوت استفاده می‌کنند و عده‌ای نیز تحت پوشش بیمه نیستند، نمی‌توان رقم دقیقی در این خصوص مشخص کرد اما به طور قطع می‌توان گفت هزینه‌های این آزمایش‌ها روی دوش بسیاری از خانواده‌ها سنگینی می‌کند.

آزمایشگاه

همه‌چیز با اولین آزمایش برای باخبر شدن از بارداری شروع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آزمایشی که در بین دیگر آزمایش‌های پیش‌روی زوج جوان، کمترین هزینه را دارد. کافی است سری به آزمایشگاه یا درمانگاه دولتی محله‌تان بزنید و با هزینه‌ای کمتر از ۴۰هزار تومان، آزمایش خون بدهید و تا دو سه ساعت بعد هم از جواب آن با خبر شوید ولی آزمایش غربالگری اول در هفته دوازدهم، حدود یک میلیون و ۳۰۰هزار تومان در یک آزمایشگاه خصوصی محاسبه می‌شود؛ آزمایشی که هزینه آن در آزمایشگاه‌های دولتی، حدود ۶۰۰هزار تومان خواهد بود.

در واقع هزینه این آزمایش در مراکز دولتی و بدون در نظر گرفتن هر نوعی از بیمه، نصف هزینه آن در آزمایشگاه‌های خصوصی خواهدبود. اما دومین آزمایش این دوران، مربوط به غربالگری دوم مادر است؛ آزمایشی که آزمایشگاه دولتی و خصوصی برایش تفاوتی ندارد و طبق گفته مسؤولان آزمایشگاه در همه مراکز به صورت آزاد و با حدود قیمت ۸۰۰هزار تومان محاسبه می‌شود.

علاوه بر آنها، آزمایش‌های چکاپ کامل هم از دیگر هزینه‌ها محسوب می‌شود. تجربه مادران باردار در روزهای اخیر نشان می‌دهد این آزمایش‌ها متناسب با آزمایشگاه انتخابی، بین ۱۰۰ تا ۴۰۰هزارتومان هزینه‌‌بردار است.

ویزیت

یکی از روتین‌ترین و پرتکرارترین هزینه‌هایی که زوجین جوان باید طی این ۹ماه بپردازند، ویزیت دکتر متخصص است؛ ویزیتی که متناسب با انتخاب آنها می‌تواند در کمترین و بیشترین حالت ممکن قرار بگیرد.

در واقع اگر انتخاب زوجین، مراجعه به متخصصی در درمانگاه و بیمارستان‌های دولتی، سراهای محله، خانه‌بهداشت هر منطقه و... باشد، هزینه ویزیت چیزی بین ۲۰تا۴۰هزار تومان متغیر است اما اگر انتخاب‌تان پزشکی متخصص در مطب خصوصی باشد، باید خودتان را برای ویزیتی بین ۹۰ تا ۱۲۰هزار تومان آماده کنید.

سونوگرافی

سونوگرافی، یکی از اساسی‌ترین اقدامات دوره بارداری است که به هیچ‌عنوان نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.

اولین سونوگرافی انجام‌شده، سونوی معمولی برای بررسی ساده جنین است که در همان هفته‌های اول و بعد از باخبر شدن از بارداری انجام می‌شود که هزینه آن در مراکز دولتی و عمومی بین ۶۰ تا ۱۰۰هزار تومان و در مراکز خصوصی به ۱۵۰هزار تومان هم می‌رسد.

در طول دوران بارداری به طور معمول، سه سونوگرافی اصلی برای مادر باردار تجویز می‌شود. سونوگرافی اول به نام NT شناخته می‌شود و هزینه‌اش که در غربالگری اول انجام می‌شود، در یک مرکز تخصصی بین ۴۰۰تا ۵۰۰هزار تومان خواهد بود.

دومین سونوگرافی، سونو آنومالی و در هفته ۲۰ تا ۲۴ برای سنجش رشد جنین و تعیین جنسیت آن خواهد بود که تا ۷۰۰هزار تومان هزینه دارد. سونوگرافی سوم هم در هفته‌های پایانی انجام می‌شود و اطلاعات‌دقیق‌تری از وضعیت جنین به مادر و پزشک می‌دهد.

این سونو هم بین ۶۰۰تا۷۰۰هزار تومان، هزینه‌بردار است. البته همه این هزینه‌ها بدون در نظر گرفتن نوع بیمه است که مادر باردار تحت پوشش آن قرار دارد.

دارو و مکمل

اگر بارداری، روال طبیعی و بدون دردسری را طی کند، همان داروهای اولیه‌ای که در اولین ‌روزهای بارداری تهیه می‌شود، برای تمام دوران بارداری کافی خواهد بود؛ داروهایی که شامل انواع ویتامین‌ها و مکمل‌ها برای تقویت مادر و جنین است و مصرف آنها برای هر خانم بارداری توصیه می‌شود.

آهن، کلسیم، انواع ویتامین‌ها، اسید فولیک و... برخی از این داروها هستند که متناسب با نوع ایرانی و خارجی بودنش، رنج قیمتی بین ۳۰۰ تا یک میلیون تومان برای تمام ۹ ماه بارداری دارند.

زایمان

بالاخره زایمان، اصلی‌ترین، دلهره‌آورترین و در عین‌حال هیجان‌انگیزترین مرحله این دوران است که طبیعتا هزینه‌های خاص خودش را هم دارد.

جالب است بدانید انتخاب بیمارستان و البته انتخاب چگونگی به دنیا آمدن نوزاد، می‌تواند تأثیر زیادی در میزان هزینه زایمان برای پدر و مادر داشته‌باشد. به عنوان مثال، مشاهدات ما نشان می‌دهد در حال حاضر، هزینه یک زایمان طبیعی در بیمارستان خصوصی در شهر تهران، ۱۰میلیون تومان و زایمان به روش سزارین ۱۳میلیون تومان خواهد بود.

هزینه‌ای که اگر در بیمارستان دولتی صورت بگیرد تا مقدار قابل توجهی کاهش خواهد داشت، چراکه زایمان طبیعی رایگان انجام می‌شود. برای هزینه زایمان نمی‌توان عدد دقیقی را در نظر گرفت، زیرا متناسب با نوع بیمارستان و دستمزد پزشک، به اندازه قابل توجهی می‌تواند تغییر کند.

توقف غیرمجاز یک تولد

هنوز هم بازار سقط‌های غیرمجاز و اصطلاحا زیرزمینی داغ است؛ در ایران تعداد سقط‌های عمدی که به صورت غیرقانونی و غیرشرعی در حال انجام است، عددی بین۲۵۰ هزار تا ۸۰۰ هزار مورد در سال است. یعنی هر روز هزار و در هر دو دقیقه یک جنین به دلایل مختلف از بین می‌رود.

در واقع سقط جنین موضوعی است که نه فقط در ایران بلکه در کل جهان به‌دلیل این‌که درهم تنیده با موضوعات اخلاقی، اعتقادی، خانوادگی و جنسی است به موضوع پیچیده‌ای تبدیل شده‌است اما در این میان، هستند فرصت طلبانی که به آشفتگی این بازار دامن می‌زنند تا به قول معروف از آب گل آلود ماهی بگیرند.

کافی است در قسمت جست‌وجوی اینستاگرام، کلمه سقط را بنویسید تا با انواع و اقسام صفحه‌هایی روبه‌رو شوید که در قسمت توضیحات، خودشان را مراکزی برای ختم بارداری ناخواسته معرفی می‌کنند. اکثرا هم صفحه‌های‌شان، خصوصی است و تاکید کرده‌اند از طریق پیام خصوصی، درخواست را با آنها در میان بگذارید.

حالا این‌که آنها چه کاره‌اند و با چه تخصص و مجوزی، چنین حیطه و عرصه‌ای را برای فعالیت انتخاب کرده‌اند هم جای بحث دارد البته همه‌چیز از اولین قدم هم مشخص است. ‌

این شغل درآمدزا

آنها به هرچیزی فکر می‌کنند جز انسانیت؛ انگار تنها ملاک و معیارشان برای انجام کار، پولی است که در قبال آن می‌گیرند. این روایت مرد و زن‌هایی است که خودشان را وارد معرکه‌ سقط جنین کرده‌اند.

کسانی که از احساسات آدم‌هایی که در موقعیت حساسی قرار گرفته‌اند،‌ استفاده می‌کنند و با قیمت‌های گزاف، وعده خلاصی از جنین را به آنها می‌دهند.

جنینی که قرار است با قرص‌های غیرقانونی، بیماری‌زا و در محیط‌هایی غیربهداشتی و در زیرزمین‌های یک خانه به قتل برسند.

همین زمستان سال گذشته بود که یک ماما در زیرزمین خانه‌اش به جرم سقط غیرقانونی دستگیر شد؛ سقط‌هایی که به گفته خودش، بابت هرکدام از آنها و بدون توجه به سلامت مادر و آینده جامعه، مبلغی بین هشت تا ۱۰میلیون تومان دریافت می‌کرد. مبالغی که باعث شد به اندوخته کلانی دست پیدا کند؛ ثروتی به قیمت ده‌ها جان!
​​​​​​​
نرگس خانعلی زاده - جامعه / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: فرزندآوری سونوگرافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۱۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی

به گزارش ان‌بی‌سی نیوز، پژوهش جدیدی که در نشریه «ساینتفیک ریپورتز» منتشر شد، نشان می‌دهد که علت وزوز گوش احتمالا شبیه سندرم اندام کاذب (خیالی) است؛ وضعیتی که در آن فرد در عضوی که آن را از دست داده‌ است، احساس درد می‌کند.

«استفان میسون»، شنوایی‌سنج بالینی در «بوستون» و نویسنده ارشد این پژوهش، توضیح می‌دهد: این در واقع زمانی است که گوش مقداری از شنوایی‌اش را از دست داده و مغز دیگر اطلاعات شنیداری دریافت نمی‌کند، بنابراین سعی می‌کند با افزایش فعالیتش این کم‌شنوایی را جبران کند؛ در نتیجه فرد مبتلا صداهایی را می‌شنود که وجود ندارند.

میسون در ادامه می‌افزاید: این درک از پدیده وزوز گوش در جامعه علمی چندان استقبال نشد. زیرا معمولا فرض بر این است که فرد مبتلا به وزوز گوش از قبل دچار مشکل کم‌شنوایی بوده است. با این حال افراد مبتلا به وزوز گوش در آزمایش‌های شنوایی‌سنجی عملکردی طبیعی دارند. مثل آزمایش اودیومتری با صدای خالص (PTA/Pure Tone Audiometry) که فرد با شنیدن صدای بوق دستانش را بلند می‌کند و بدین ترتیب تا پایین‌ترین تن صدایی را که می‌شنود اندازه‌گیری کنند.

اما یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که آزمایش صدای خالص اعصاب حساس به صداهای ملایم‌تر را ارزیابی می‌کند و کاهش شنوایی پنهان ناشی از آسیب به اعصاب شنوایی گوش داخلی را که به صداهای بلندتر حساس است، در نظر نمی‌گیرد.

میسون گفت: ما اکنون می‌دانیم که تست شنوایی کل داستان را به ما نمی‌گوید.

در پژوهشی که انجام شد، ۲۹۴ شرکت‌کننده در رده سنی ۱۸ تا ۷۲ سال شرکت کردند که همگی در آزمایش اودیومتری با صدای خالص عملکرد طبیعی داشتند. شرکت‌کنندگان به سه گروه تقسیم شدند: ۲۰۱ بزرگسال که هرگز وزوز گوش نداشتند، ۶۴ نفر که وزوز گوش موقت داشتند و ۲۹ نفر که حداقل به مدت شش‌ماه وزوز گوش ثابت داشتند.

متخصصان از طریق آزمایش کاهش شنوایی شامل گذاشتن الکترودهایی در کانال‌ گوش و روی پوست سر شرکت‌کنندگان، فعالیت عصب شنوایی گوش داخلی و مغز در پاسخ به صداهای کلیکی را اندازه‌گیری کردند. این پژوهش نشان داد بیماران مبتلا به وزوز احتمالا اعصاب شنوایی آسیب‌دیده دارند که دیگر سیگنال‌ها را به مغزشان ارسال نمی‌کند و این حالت موجب نوعی فعالیت مغز می‌شود که به واسطه آن بیماران صدای زنگ، وزوز یا خش‌خش می‌شنوند.

بر اساس این پژوهش، ۱۵ درصد بزرگسالان در سراسر جهان وزوز گوش دارند. به گفته میسون، هر کاری که برای درک بهتر دلیل وزوز گوش انجام شود، گام مهمی به سوی درمان است.

این پژوهش دریافت افرادی که وزوز گوش دارند، اغلب برای خوابیدن با مشکل مواجه‌اند و احساس اضطراب یا افسردگی می‌کنند.

بنابر اعلام ایندیپندنت، «آنیرودا دشپند»، رئیس بخش علوم گفتارــزبان‌ــ‌شنوایی دانشگاهی در نیویورک، می‌گوید: اگرچه برای وزوز گوش هیچ درمانی وجود ندارد، کارهای ساده‌ای هستند که افراد می‌توانند برای محافظت از خود و پیشگیری از ابتلا به این بیماری انجام دهند. به گفته او، شایع‌ترین علت کم‌شنوایی در سال‌های اخیر گوش دادن به موسیقی با هدفون یا بلندگو با صدای زیاد است و اگرچه برای اعلام یک درجه ایمن برای صدا هنوز آزمایش‌های بسیاری موردنیاز است، او تاکید می‌کند که نباید صدای گوشی را بلندتر از ۵۰ درصد حداکثر صدا بالا برد.

دشپند همچنین توصیه می‌کند: در محیط‌هایی که نمی‌توان صداهای اطراف را کنترل کرد مانند کنسرت‌ها، می‌توانید برای کنترل بلندی صدا از گوش‌گیر استفاده کنید.

دیگر خبرها

  • از کجا بفهمیم سرطان رحم داریم ؟ | شایع ترین علت سرطان دهانه رحم را بشناسید
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • ببینید| تست تصادف خودروی «چری» با سقوط از ارتفاع ۳۲ متری
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • نباید خطوط جوانی جمعیت را رد کنیم
  • چند نوع تست لاستیک وجود دارد؟
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است