Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، گروهی از مخاطبان با ثبت سوژه‌ای نسبت به ایجاد غیرکارشناسی رشته دکترای حرفه‌ای علوم آزمایشگاهی هشدار دادند.

صحبت‌های جسته و گریخته مبنی بر ایجاد رشته دکترای حرفه‌ای علوم آزمایشگاهی بدون انجام کارشناسی‌های لازم، وجود و حضور موثر و تعداد کافی متخصصین آسیب‌شناسی و طب آزمایشگاه در مناطق مختلف محروم کشور، با توجه به مسائل رخ داده در سال‌های گذشته و عدم وجود میل باطنی دستیاران نسبت به سوق داده شدن به سمت فضای احساساتی و اقدامات قبلی و از طرفی توان گروه‌های تخصصی آسیب‌شناسی و طب آزمایشگاه در ارائه خدمات عادلانه و کامل و علمی در سراسر کشور این تصمیمات خلق‌الساعه را به مثابه کاهش طول دوره پزشکی عمومی از ۷ سال به ۴ سال به ضرر طبابت علمی و ضربه‌ای بر سیستم درمان و پاراکلینیک کشور می‌دانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با توجه به سوابق اعتراضات سال ۹۶ دستیاران رشته‌ی «آسیب‌شناسی و طب آزمایشگاه» در جهت حذف آموزش بالینی دوره‌های تکمیلی و وقایع تلخ آن دوران و حل دستوری آن ماجرا توسط وزارت بهداشت دولت قبلی؛ صبر و شکیبایی دستیاران در جهت حل موضوع از مسیر قانونی کمیسیون ملی صلاحیت‌های حرفه‌ای، علی رغم تغییر در آیین‌نامه و حذف آموزش بالینی دوره‌های تکمیلی از حیطه بورد پاتولوژی و عدم نظارت هیئت بورد پاتولوژی به عنوان مرجع بالینی آزمایشگاهیان در آموزش دوره تکمیلی منجر گردید.

فلذا تقاضای وحدت رویه جدی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در خصوص تولیت آزمایشگاهی کشور در حوزه‌های بالینی و تشریحی را داریم. مسلما ایجاد این رشته غیرکارشناسی شده عملا به معنای حذف رشته پاتولوژی از سیستم دستیاری و تخصصی کشور و کوتاه شدن مسیر ۱۴ساله (پزشکی عمومی، طرح و تخصص ۴ ساله) به ۴۵ سال علاوه بر ایجاد جو بسیار ناامید کننده به لحاظ آینده شغلی و اقتصادی و اجتماعی بین دستیاران رشته پاتولوژی، باعث آسیب جدی به سیستم سلامت کشور به لحاظ علمی و کاربردی خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آزمایشگاه علوم آزمایشگاهی رشته پاتولوژی حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۴۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی رضایت، رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، با اشاره به پانل ساماندهی برنامه‌های آموزشی که پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه در بیست و پنجمین همایش آموزش پزشکی برگزار شد، از مشارکت نمایندگان بیش از ده دانشگاه در این پانل خبر داد و گفت: در هیات رییسه پانل دبیر شورای عالی برنامه‌ریزی و دبیر دبیرخانه علوم پایه پزشکی و رئیس کارگروه کار افرینی معاونت حضور داشتند. در این نشست بر اهمیت ساماندهی رشته محل‌ها و برنامه عملیاتی آن تاکید شد.

در این برنامه عملیاتی، سامانه فعال آماری مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی و اجرا می‌شود که در آن تمامی رشته محل‌ها و تعداد دانشجویان، فارغ التحصیلان درج می‌شود تا پروفایلی از وضعیت هر کدام از رشته مقاطع در اختیار قرار گیرد.

وی وضعیت نمودار و شیب رشته‌ها را در طراحی نقشه راه آن موثر خواند و تصریح کرد: پس از بررسی رشته مقاطع و رشته محل ها، بر اساس همفکری دبیرخانه‌ها و نخبگان آن رشته، برای تقویت و ظرفیت سازی در برخی از رشته‌ها تصمیم گیری می‌شود. به عنوان مثال ممکن است در برخی از رشته‌ها که نیاز کشور هستند، اما متقاضی ندارند، راه حل‌هایی برای تشویق متقاضی ایجاد کنیم.

رضایت بر تناسب میان رشته ها، نیاز کشور و تعداد داوطلبین تاکید کرد و افزود: پس از تعیین وضعیت موجود، ممکن است که برای هر کدام از رشته‌ها اقداماتی از جنس تقویت، محدودیت و یا از جنس تعلیق و توقف داشته باشیم.

رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، سپس به مباحث مطرح شده در پانل در خصوص اهمیت ساماندهی و مامور محور کردن دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: همکاران از دانشگاه‌های مختلفی همچون، همدان، البرز، مشهد، شاهرود، زاهدان، اصفهان و بجنورد و شهید بهشتی و ایران در این نشست مشارکت فعال داشتند و مطالعاتی در زمینه شاخص‌های مربوط به ساماندهی رشته‌های آموزشی را مطرح کردند.

وی با بیان اینکه در ساماندهی رشته ها، نیاز کشور در اولویت قرار دارد، خاطر نشان کرد: مواردی همچون نگاه بخشی و منطقه‌ای در اولویت‌های بعدی قرار می‌گیرد چرا که کشور منابع محدودی دارد و باید بر اساس شاخص‌های انسانی سلامت حرکت کنیم.

رضایت ساماندهی رشته‌ها را اقدامی کارشناسی شده خواند و افزود: هدف از این کار، محدود سازی و حصر رشته‌ها نیست بلکه با کمک دبیرخانه‌ها برای بهبود شرایط اقدام خواهیم کرد. همچنین نگاه ما در بازنگری کاریکولوم‌های درسی به صورت مهارت محوری و نیاز محوری و ماموریت محوری است.

رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، بر ضرورت دستیابی به الگوی متوازن رشته مناطق و رشته محل ها، از طریق کار کارشناسی تاکید کرد و افزود: با تاکید معاون آموزشی مقرر شده است سامانه ساماندهی بعنوان ابزاری مدیریتی اجرایی شود که بر اساس نیاز در قالب داده‌ها و آمار‌های دقیق در اختیار قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • حقوق دستیار دندانپزشک
  • علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود
  • گرایش جوانان به رشته های علوم پایه و فنی مهندسی در حال کاهش است
  • احساس بی‌پناهی میان پزشکان جوان
  • رشته‌های پزشکی براساس نیاز کشور و تعداد داوطلبین ساماندهی می‌شود
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در دولت سیزدهم
  • ایجاد دانشکده علوم پزشکی دامغان در بودجه ۱۴۰۳ ردیف اعتباری دارد